Manga vs Anime

Αυτό το θέμα φτιάχτηκε με σκοπό, να επισημάνει ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολα στην κατανόηση και σαν κοινότητα της οποίας κύριο αντικείμενο είναι η ενασχόληση με τα manga καθώς και τα anime, θα πρέπει να ξέρουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα ορισμένα βασικά πράγματα. 

Byakuya-Sketched byakuya_anime1

Ο τίτλος αυτής της δημοσίευσης δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να υποβιβάσει την σημασία και την ουσία των anime, αφού όπως καταλαβαίνετε αυτό το θέμα το οποίο πρόκειται να θίξω είναι σχετικό με τα anime, τα οποία δίνουν ζωή στα manga, όμως αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι κάτι καλύτερο από τα μάνγκα. Ο λόγος για τον οποίο κάνω αυτήν την δημοσίευση είναι επειδή, πάρα πολλοί άνθρωποι (η πλειοψηφία δηλαδή) υποτιμάνε την σπουδαιότητα και σημασία των μάνγκα, και τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) επιλέγουν να μην βλέπουν ποτέ ένα μάνγκα. (Είτε από την αρχή, είτε σαν συνέχεια του άνιμε). Συνέχεια

Advertisements

#all, #animes, #art, #elements, #manga, #root-design, #structure, #whole-plots

Akame Ga Kill! (Review)

akame ga kill_full

Συνέχεια

Steins; Gate (Shutainzu Gēto)

Steins' Gate

Το σημερινό review έχει να κάνει με το Steins; Gate, που όλως παραδόξως, δεν αναδύθηκε υπό την μορφή του manga, όπως η πλειοψηφία των anime, αλλά ως μία ιαπωνική visual novel (=επί της ουσίας, το storyboard ενός παιχνιδιού) επιστημονικής φαντασίας. Συνέχεια

Νέο Berserk 2016!!!

maxresdefault (1)

Οι λάτρεις του σπουδαίου anime Berserk έχουν ένα παραπάνω λόγο να χαίρονται, καθώς έχει ανακοινωθεί η προβολή νέων επεισοδίων που αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα (Ιούνιος).

Για όσους δεν έχουν δει το Berserk, να πούμε πως πρόκειται για ένα αρκετά παλιό anime με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται το 1997 και να ακολουθούν άλλα 24 επεισόδια. Το Berserk, λοιπόν, με πρωταγωνιστή τον ισχυρό ξιφομάχο Guts, διαθέτει χαρακτηριστικά βίας, ερωτικών περιπτύξεων, και προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα καλού – κακού αλλά και να κατανοήσει τις πράξεις – ενέργειες που γίνονται στο όνομα της φίλιας η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη σχέση του ξιφομάχου Guts με τον αρχηγό του και ηγέτη Griffith.

Συνέχεια

Σκέψεις για το Attack On Titan

 

AOTlogo

Οι φανς των anime και των manga αντίστοιχα, σίγουρα γνωρίζουν το Attack On Titan. Το AOT(進撃の巨人 Hepburn: Shingeki no Kyojin «Advancing Giants») είναι ένα σχετικά καινούριο manga το οποίο απέκτησε μια αρκετή καλή οπτική. Σχεδιασμένο από τον Hajime Isayama και εμφανιζόμενο από το Bessatsu Shōnen Magazine το Attack On Titan έχει ως θέμα έναν κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα βρίσκεται πίσω από τεράστια τείχη τα οποία έχουνε χτιστεί προκειμένου να προστατεύονται οι άνθρωποι αφού δέχονται επιθέσεις από τιτάνες. Κεντρικό χαρακτήρα βλέπουμε τον Eren Yeager, ο οποίος διατίθενται να πολεμήσει και να εκδικηθεί τους τιτάνες σώζοντας την ανθρωπότητα. Το A.O.T σαν manga και anime ειδώθηκε από ένα ικανοποιητικό αριθμό φανς και εκτιμήθηκε από μια καλή πλειοψηφία θα λέγαμε. Για κάθε anime φαν θα ήτανε μια καλή ιδέα, προτεινόμενη.

Κύριος σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι μόνο η ανασκόπηση του συγκεκριμένου anime αλλά αυτό το οποίο θα δούμε θα είναι μια βαθύτερη ανάλυση σχετικά με το Attack On Titan. Αποκλειστικό review για το συγκεκριμένο anime θα βρείτε ήδη εδώ!

Συνέχεια

#anime, #attack, #bessatsumagazine, #dark, #fantasy, #kyojin, #manga, #no, #on, #plot, #shingeki, #shonen, #titan

Singeki No Kyojin «Attack On Titan»

aramajapan_attack-on-titan-movie

Οι άνθρωποι πολλά χρόνια πριν βρέθηκαν πολύ κοντά στον αφανισμό τους. Ο λόγος ήταν… τιτάνες. Αρκετά ψηλοί, με μηδαμινή νοημοσύνη, που καταβροχθίζουν ανθρώπους περισσότερο σαν χόμπι, παρά για να τραφούν. Οι άνθρωποι κλείστηκαν μέσα σε τεράστια τείχη, που λειτουργούσαν σαν ασπίδα εναντίων των γιγάντων για περισσότερο από 100 χρόνια. Η εμφάνιση ενός τιτάνα τελείως διαφορετικού απ’ τους συνηθισμένους, το ρήγμα του εξωτερικού τείχους και ο θάνατος μιας μητέρας (μεταξύ πολλών άλλων), θα εμφυτεύσουν αισθήματα εκδίκησης στον νεαρό πρωταγωνιστή Eren, ο οποίος μαζί με την πάντα πιστή σ’αυτόν «θετή» αδερφή του Mikasa θα ταξιδεύσουν στην καρδιά του οχυρού των ανθρώπων, όπου θα εκπαιδευτούν και θα πολεμήσουν πλάι στους καλύτερους. Η μοίρα θα τους επιφυλάξει πολλά και θα κληθούν να κάνουν πράγματα μεγαλύτερα απ’ ό,τι πίστευαν.

Μια καταπληκτική ταινία εφάμιλλη ή και καλύτερη της σειράς manga του Hajime Isayama. Κυκλοφόρησε ήδη στην Ιαπωνία και αναμένουμε την προβολή της και στα ελληνικά κινηματογραφικά σαλόνια!

Δείτε το trailer εδώ!

Nintendo Switch: Αναμονή μέχρι της 12 Ιανουαρίου

Ο καινούργιος χρόνος πλέον μπήκε και η Nintendo ετοιμάζεται για την παρουσίαση του Switch πραγματοποιώντας livestream {12 Ιανουαρίου}  παγκοσμίως λύνοντας πολλές απορίες που έχουν οι gamers όσον αφορά τις τιμές  για την νέα κονσόλα που αναμένεται  τον Μάρτιο να είναι στην αγορά.  Ως τώρα οι φήμες διαδέχονται η μία την άλλη από τι games θα βγάλει μέχρι και τι αποθηκευτικό χώρο θα έχει άλλα και αν θα υποστηρίζει games από προηγούμενες γενιές { Έχει ακουστεί ότι θα υποστηρίζει παιχνίδια Gamecube}Επιπλέον μια τελευταία είδηση που επιβεβαιώθηκε είναι τα Switch Accesories που θα περιλαμβάνει τα ακουστικά , 1 mini τσαντάκι ,1 πανί καθαρισμού 1 προστατευτικό οθόνης αλλά και θήκες για τα games Τώρα όσον αφορά τι Games θα βγάλει το Legend of Zelda Breath Wild έχει κλέψει τις εντυπώσεις άλλα ακούγονται και άλλοι τίτλοι όπως Just Dance 2017 και Dragon Quest X και πολλοί άλλοι.Οπότε η ώρα του Switch κοντοζυγώνει και περιμένουμε για περισσότερα μετά από μερικές μέρες.1