One Piece theory: Το φρούτο και η δύναμη του Gol D. Roger

Πολλές είναι οι θεωρίες που περιτριγυρίζουν το One Piece, ένα από τα καλύτερα και δημοσιότερα anime που έχουν υπάρξει και μια εξ αυτών αφορά τον πρώην βασιλιά των πειρατών, Gol D. Roger και την δύναμη που διέθετε με την οποία αυτός και το πλήρωμά του κατέκτησε τον κόσμο και το πολυπόθυτο, άγνωστο μέχρι στιγμής, One Piece! Οι απόψεις χωρίζονται σε δύο άκρα, αυτών που θεωρούν ότι ο Roger κατείχε ένα πανίσχυρο φρούτο του διαβόλου το οποίο τον οδήγησε στην δόξα, τον πλούτο και την φήμη και άλλοι που θεωρούν ότι ήταν κάτοχος ενός ισχυρού Haki με απίστευτες πολεμικές ικανότητες και στρατηγική, που χάρις στην ευφυΐα του και το δυναμικό του πλήρωμα έφτασε στο ακατόρθωτο, την κατάκτηση του One Piece. IMG_5933Η άποψή μας και η θεωρία την οποία θα αναπτύξουμε βρίσκεται κάπου στην μέση, κλείνοντας λίγο περισσότερο ως προς το πανίσχυρο φρούτο που μέχρι στιγμής ο δημιουργός του Eiichiro Oda μας το κρατάει κρυφό. Αν αναπολήσουμε στο παρελθόν, θα θυμηθούμε αρκετές στιγμές τις οποίες ο mangaka έχει δώσει αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ του Luffy και του Gol D. Roger, τους οποίους  ταυτίζουμε καθώς μοιάζουν σε χαρακτήρα και ιδεολογία. Με μία αναδρομή στον χρόνο θυμόμαστε την Lougetown, στην οποία ο Roger εκτελέστηκε δημοσίως με πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, το ίδιο ακριβώς συνέβη και στον Luffy, με την ίδια στάση και το ίδιο χαμόγελο μόνο που ο τελευταίος κατόρθωσε να την γλυτώσει και να δραπετεύσει. IMG_5935

Οι δυο τους μοιράστηκαν το ίδιο καπέλο και είχαν την ίδια άποψη για την πειρατεία, έτσι βγαίνουμε στο συμπέρασμα, υποθετικά πάντα, ότι ο Roger είχε την δύναμη του Gomu gomu no mi. IMG_5938Αν γυρίσουμε τις σκέψεις μας πίσω στα πρώτα επεισόδια, θα θυμηθούμε τον Shanks να έχει στην κατοχή του το Gomu Gomu no Mi το οποίο στην συνέχεια από ατύχημα φαγώθηκε από τον Luffy δίχως να το αντιληφθεί ο Shanks. Σε αυτό το σημείο μας βάζει σε σκέψεις πως το συγκεκριμένο φρούτο περιήλθε στην κατοχή του Shanks και εδώ ακριβώς είναι που έρχεται η θεωρία μας. Πιθανόν ο Shanks βρήκε το φρούτο το οποίο άνηκε στον Roger, μετά τον θάνατο του φυσικά που όπως γνωρίζουμε μετά τον θάνατο κάποιου devil fruit user το φρούτο αναγεννάτε ξανά σε κάποιο σημείο της γης και έτσι θέλησε να το φυλάξει εις μνήμην του Roger με τον οποίον ξέρουμε ότι διατηρούσανε σχέσεις όταν ήταν σε μικρή ακόμη ηλικία και έπειτα να το δώσει στον διάδοχό του όταν φυσικά θα βρισκόταν ο κατάλληλος.

d5b45884f09f492d93fd84ade468803d

Αφού λοιπόν ο κεντρικός μας ήρωας τρώει το δαιμονικό φρούτο και αποκτάει την δύναμη λάστιχο, ο Shanks αντιλαμβάνεται ότι ο Luffy όχι μόνο «ακολουθεί» το πνεύμα του Roger, αλλά και εμείς οι ίδιοι συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό ήταν το φρούτο για τον Shanks κρίνοντάς τον από την αντίδρασή του όταν φαγώθηκε, ενώ στην συνέχεια δανείζει το αγαπημένο του καπέλο στον Luffy ως ένδειξη φιλίας, παροτρύνοντάς τον να εκπληρώσει τα όνειρά του, να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών όπως ο ίδιος του υποσχέθηκε και κάποια μέρα ως πανίσχυρος πειρατής να του το επιστρέψει. Επομένως ο Shanks είδε στα μάτια του τον Luffy ως ικανό διάδοχο του Roger, προσφέροντάς του καπέλο και φρούτο μαζί που κάποτε άνηκαν στον ίδιο τον βασιλιά των πειρατών.IMG_5941Από την άλλη στο Sabaody Archipelago θυμόμαστε τον Rayleigh να εξιστορεί τα γεγονότα 22 χρόνια πριν σχετικά με τις περιπέτειές του ως πλήρωμα του Roger, αναφέροντας μάλιστα ότι ο τελευταίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια που θα τον οδηγούσε αργά ή γρήγορα στον θάνατο. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Roger ήταν χρήστης του Gomu gomu no mi και είχε ήδη ανακαλύψει την μέθοδο των gears, συμπεραίνουμε ότι λόγω των πολλαπλών και χρόνιων χρήσεων μειώθηκε ο χρόνος ζωής του και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην υγεία του, πράγμα που γνωρίζουμε ότι συμβαίνει και στον Luffy καθώς το gear second επιταχύνει την ροή του αίματος και ανεβάζει την αδρεναλίνη, έχοντας ως αποτέλεσμα σταδιακά να χειροτερεύει την κατάσταση υγείας του και την διάρκεια ζωής του. Rayleigh_Tells_Straw_Hats_His_Past

Βέβαια αν συμβεί κάτι τέτοιο στον Luffy μην ξεχνάμε και τις χειρουργικές ικανότητες του Trafalgar Law που σίγουρα θα μπορούσε να του σώσει την ζωή από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Όλα στο One Piece γίνονται για κάποιον λόγο και έχουμε καταλάβει πλέον ότι τίποτα από τις επιλογές του Oda δεν είναι τυχαίες. Η ταύτιση Luffy και Roger τόσο σε πνευματικό χαρακτήρα όσο και βιώματα παρόμοιων καταστάσεων μας φέρνουν όλο και περισσότερο στις σκέψεις πως ο μελλοντικός pirate king ακολουθεί τον δρόμο που κάποτε είχε χαράξει ο Roger, αποτυπώνοντας ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Advertisements

One comment on “One Piece theory: Το φρούτο και η δύναμη του Gol D. Roger

  1. Ο/Η giorgos λέει:

    kai sto fish-man island opou kai o luffy ala kai o gol-d akousan tous arxontes tis thalasas

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s