Steins; Gate (Shutainzu Gēto)

Steins' Gate

Το σημερινό review έχει να κάνει με το Steins; Gate, που όλως παραδόξως, δεν αναδύθηκε υπό την μορφή του manga, όπως η πλειοψηφία των anime, αλλά ως μία ιαπωνική visual novel (=επί της ουσίας, το storyboard ενός παιχνιδιού) επιστημονικής φαντασίας. Πριν πω οτιδήποτε άλλο, έχω την επιθυμία να λέω σε όλους πόσο αγαπάω αυτό το game/manga/anime, αλλά σήμερα θα συγκρατηθώ και θα αρκεστώ στην περιγραφή του.

To Steins; Gate, όπως προανέφερα, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως μια επιστημονικής φαντασίας visual novel, που αναπτύχθηκε από τις 5pb. και Nitroplus. Είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Science Adventure των δύο εταιριών, ακολουθώντας το Chaos; Head.

Συνοπτικά, όσον αφορά την πλοκή, το storyboard του παιχνιδιού (και του anime) ακολουθεί μια ομάδα φοιτητών καθώς ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν τεχνολογία που τους δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουν το παρελθόν. Το gameplay στο Steins; Gate ακολουθεί μη γραμμική ακολουθία της πλοκής προσφέροντας πολλαπλά διακλαδωμένα σενάρια με σημεία αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για Xbox 360, PlayStation Portable, iOS, Android, PlayStation 3 & PS Vita.

Steins.Gate_.full_.1468595-1132x509

Η προσαρμογή του visual novel σε manga επιχειρήθηκε από τον Sarachi Yomi και κυκλοφόρησε στο μηνιαίο περιοδικό της Media Factory, Monthly Comic Alive, στις 26/09/09. Μία δεύτερη σειρά manga από τον Kenji Mizuta ξεκίνησε την έκδοσή της στο περιοδικό Mag Garden’s Monthly Comic Blade στις 28 Δεκέμβρη, 2009. To anime (εταιρία παραγωγής: White Fox) προβλήθηκε μεταξύ 06/04/2011 και 14 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους.

love SG.png

Το Steins; Gate τοποθετείται χρονικά το καλοκαίρι του 2010, ένα χρόνο μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Chaos; Head, (το πρώτο παιχνίδι της σειράς Science Adventure) στην Akihabara. Φυσικές περιοχές της Akihabara, όπως το κτήριο του Radio Kaikan, μπορούν να εντοπιστούν στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Chiyomaru Shikura, επικεφαλής του σχεδιασμού του Steins; Gate, το μέρος αυτό επιλέχτηκε καθώς είναι εύκολη η απόκτηση εξαρτημάτων/μηχανημάτων υπολογιστών, κάτι που το κάνει ιδανικό για άτομα που ενδιαφέρονται για τους υπολογιστές ή αρέσκονται στη διεξαγωγή πειραμάτων κ. λπ.

Η αντίληψη του χρόνου και το ταξίδι στο χρόνο είναι τα κύρια θέματα του παιχνιδιού. Οι έννοιες αιτίου – αιτιατού κατέχουν εξέχουσα θέση στο παιχνίδι, με τον πρωταγωνιστή να ταξιδεύει αμέτρητες φορές πίσω στο χρόνο προκειμένου να εκτελέσει διάφορες ενέργειες σε μια προσπάθεια ν’ αλλάξει ό,τι έχει συμβεί στο μέλλον.

maxresdefault

Review/Προσωπική άποψη

Θα ξεκινήσω με την προσωπική μου άποψη για το Steins’ Gate, η οποία ορίζεται σε μία σειρά: ένα εκ των κορυφαίων και πιο αγαπημένων μου anime. (Προσοχή: Δεν ακολουθεί αντικειμενική βαθμολογία). Του βάζω 9,9/10 γιατί ήθελα περισσότερα επεισόδια. Να το δείτε οπωσδήποτε.

Ακολουθούν spoils αναφορικά με την εξέλιξη της ιστορίας. Διαβάζετε με δική σας ευθύνη.

Το Steins; Gate λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Akihabara του Tokyo. Στις 28 Ιουλίου του 2010, ο Rintarō  Okabe και η φίλη του Mayuri Shiina οδεύουν προς το κτήριο Radio Kaikan για ένα συνέδριο, όπου ο Rintarō  βρίσκει ένα κορίτσι, ονόματι Kurisu Makise, να κείτεται σε λίμνη αίματος. Καθώς ο Rintarō στέλνει μήνυμα σχετικά με το περιστατικό στον φίλο του Itaru «Daru» Hashida, βιώνει ένα περίεργο φαινόμενο και οι άνθρωποι γύρω του εξαφανίζονται. Όταν αργότερα πέφτει πάνω στην Kurisu, η οποία είναι περιέργως ζωντανή και καλά και ανακαλύπτει ότι το μήνυμα που είχε στείλει στον Itaru είχε φτάσει μια εβδομάδα πριν το στείλει, ο Rintarō σύντομα συμπεραίνει ότι το «Mobile Microwave» (=»κινητό μικροκυμάτων») που ανέπτυσσε με τους φίλους του, στην πραγματικότητα, ήταν μια μηχανή του χρόνου σε θέση να στέλνει μηνύματα κειμένου στο παρελθόν.

Αυτός και οι φίλοι του μαθαίνουν σύντομα ότι ο SERN, που μελετούσε το ταξίδι στο χρόνο εδώ και αρκετό καιρό, κατάφερε να στείλει ανθρώπους στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα του χρονο-ταξιδιού ήταν να οδηγηθούν όλα τα υποκείμενα του πειράματος στο θάνατο. Ο Rintarō αρχίζει να πειραματίζεται με τα «D-mails», τα οποία αρχίζουν να προκαλούν μεγάλες διαφορές στη ροή του χρόνου. Η Kurisu, επίσης, καταφέρνει να φτιάξει μια συσκευή που να στέλνει τις αναμνήσεις ενός ατόμου μέσα από το φούρνο μικροκυμάτων, επιτρέποντας στο άτομο αυτό να κάνει αποτελεσματικά «άλμα» στο παρελθόν.

Ωστόσο, ο SERN μαθαίνει για τη μηχανή του χρόνου και στέλνει μια ομάδα για την απόκτησή της, σκοτώνοντας τη Mayuri στη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας τη μηχανή της Kurisu άλματος στο χρόνο, ο Rintarō ταξιδεύει στο παρελθόν αμέτρητες φορές προκειμένου να σώσει τη Mayuri, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. […].

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, αλλά έχει δρόμο και δράση μπροστά της. Κλείνοντας το σημερινό review, να ξαναπώ ότι το anime ανήκει στην πεντάδα των αγαπημένων μου! Δεν ξέρω τι να πρωτο-θίξω! Η ιστορία είναι υπέροχη και καθώς περνάνε τα επεισόδια και φτάνει η σειρά στο τέλος της, μαζί της σβήνεις και συ. Οι χαρακτήρες ακολουθούν μια «ντροπαλή» εξέλιξη, γιατί βλέπετε, η περηφάνια, ο εγωισμός, η αδιαφορία ή η αγνότητα δεν τους αφήνει να το «φωνάξουν». Το ending υπέροχο με κρυμμένα νοήματα από τους συμβολισμούς. Βέβαια, δεν είναι δα και κανένα «ψαγμένο» anime, οπότε φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς θα το έχετε ακούσει. Δείτε το όσοι δεν το έχετε δει και περιμένω εντυπώσεις!

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Steins; Gate (Shutainzu Gēto)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.