The Heroic Legend of Arslan/Arslan Senki

arslan-senki-anti-fujoshi-2

Το Arslan Senki είναι μια ιαπωνική νουβέλα φαντασίας γραμμένη από τον Yoshiki Tanaka. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1986 και τριάντα χρόνια μετά μετράει δεκαέξι νουβέλες και μια παράλληλη ιστορία στον επίσημο οδηγό Arslan Senki Tokuhon.

Λίγα χρόνια μετά, εκδόθηκε ένα manga βασισμένο στις νουβέλες του Tanaka, που όμως έφτασε γρήγορα την ιστορία της αρχικής νουβέλας και έλαβε ένα πρωτότυπο τέλος. To manga έτρεξε από τον Νοέμβριο του 1991 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1996, ενώ προβλήθηκαν δύο ταινίες και ένα ημιτελές anime (OVA). Το 2013 ξεκίνησε εκ νέου η έκδοση manga της original πλέον ιστορίας από την Bessatsu Shōnen Magazine, με τον Hiromu Arakawa στην εικονογράφηση. Μια νέα τηλεοπτική σειρά anime βασισμένη στο manga του Arakawa προβλήθηκε το 2015, ενώ συνέχισε το 2016 με δεύτερη σεζόν.

The_Heroic_Legend_of_Arslan

Επιρροές

Αν και το όνομα του πρωταγωνιστή φαίνεται να έχει ληφθεί από το δημοφιλές περσικό έπος του Amir Arsalan, εκτός από αυτόν τον αναχρονισμό, ο Arslan και οι Παρσιανοί εχθροί και σύμμαχοί του μοιράζονται κυρίως πολλές ομοιότητες με τον Μεγάλο Κύρο και άλλες ιστορικές προσωπικότητες της Περσίας του 6ου αι. π.Χ. (αν και με αρκετές ελευθερίες στη χρονολόγηση κ.λπ.). Oι συγκρούσεις με τις Λουσιτανικές δυνάμεις (οι οποίες φέρουν τον Βυζαντινό Ορθόδοξο Σταυρό), η συνεχής χρήση γαλλικών ονομάτων και ενός μοναδικού θρησκευτικού φανατισμού, υπαινίσσονται μια σύνδεση με τις Σταυροφορίες (των Καθολικών) και τους Βυζαντινο-Περσικούς πολέμους. Επιπλέον, αρκετά ονόματα επιφανών παρσιανών χαρακτήρων φαίνεται να λαμβάνονται από γνωστές, σημαντικές προσωπικότητες από την περσική ιστορία, καθώς και από τα ιστορικά ατεκμηρίωτα θρυλικά κεφάλαια του ιστοριογραφικού περσικού έπους Shahnameh. Επιπλέον, υπερφυσικά στοιχεία βασισμένα κυρίως στην μυθολογία της Εγγύς Ανατολής, παίζουν ολοένα και περισσότερο ρόλο καθώς η σειρά συνεχίζεται.

maxresdefault

Πηγαίνοντας τώρα στην πλοκή, η ιστορία ακολουθεί τα κατορθώματα του Arslan, διαδόχου του θρόνου του φανταστικού βασιλείου της Pars και χωρίζεται σε δύο μέρη. Κατά το πρώτο μέρος, η Pars καταλαμβάνεται από το γειτονικό έθνος της Lusitania, αφού ο πατέρας του Arslan, βασιλιάς Ανδραγόρας III, πέφτει θύμα μιας ύπουλης πλεκτάνης υποκινούμενης από κάποιους από τους πιο έμπιστους υπηρέτες του. Μετά από την σχεδόν αδύνατη διαφυγή του, ο Arslan επανενώνεται με τον πιστό του υπηρέτη Daryun. Υποστηριζόμενος από μόνο μερικούς συντρόφους, συμπεριλαμβανομένων του φιλοσόφου και ειδικού σε τακτικές μάχης, Narsus, και του νεαρού του υπηρέτη Elam, επίσης της Farangis, μιας απρόσιτης και «κρύας» ιέρειας και του Gieve, ενός περιπλανώμενου βάρδου, ο Arslan στέκεται ενάντια στις συντριπτικές πιθανότητες να συγκεντρώσει ένα στρατό αρκετά ισχυρό για να απελευθερώσει το έθνος του από τον Λουσιτανικό στρατό, που διοικείται από έναν τρομερό πολεμιστή, γνωστό ως Silvermask.

Arslan

Στο δεύτερο μέρος, ο Arslan, τώρα βασιλιάς της Pars, βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο σημαντικά προβλήματα: την υπεράσπιση του βασιλείου του από εξωτερικούς εχθρούς συμπεριλαμβανομένου του Silvermask, και την αντιμετώπιση των αναγκών των θεμάτων του.

 

Advertisements