One Piece: Zoro’s eye theory

Η θεωρία που θα αναλύσουμε αυτή την φορά είναι το αριστερό μάτι του Roronoa Zoro που είναι μονίμως κλειστό και με ένα τεράστιο σημάδι. Αυτό το γεγονός συνέβη όταν βρέθηκε στο Kuraigana νησί, έπειτα το ατυχές γεγονός στο Sabaody Archipelago, όταν ο Bartolomeo Kuma χώρισε το πλήρωμα, στέλνοντας τον καθένα από τους mugiwara σε διαφορετικά νησιά. Ο Zoro αφού λοιπόν βρέθηκε στο νησί  Kuraigana, εκεί συνάντησε τον θρυλικό Shichibukai Dracule Mihawk! O Mihawk όπως ξέρουμε είναι ο καλύτερος ξιφομάχος σε όλο το One Piece και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Zoro, καθώς στόχος του είναι να τον κερδίσει σε μάχη και να γίνεις αυτός ο μεγαλύτερος ξιφομάχος στον κόσμο.
1318998-silvers_rayleigh

Με την συνάντηση των δυο τους η οποία μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά, δεν έγινε μάχη μεταξύ τους, αλλά προς έκπληξη ο Mihawk προσφέρθηκε να τον εκπαιδεύσει για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, έπειτα από παράκληση του Zoro.

zoro_begs_mihawk

am1meΈτσι έγινε… ο δάσκαλός του τουλάχιστον για την ώρα. Στην συνέχεια του anime δεν μας έδειξε τι ακολούθησε, αλλά ούτε την προπόνηση που έγινε στο ερημικό νησί. Τα 2 χρόνια πέρασαν από τότε που χωρίστηκε το πλήρωμα και οι migiwara ξανά σμίγουν, με τον Zoro να εμφανίζεται με το αριστερό του μάτι κλειστό έχοντας ένα τεράστιο κάθετο σημάδι που φαίνεται να έγινε από σπαθί. Τι συνέβη όμως πραγματικά εκείνη την περίοδο? γιατί το μάτι του έπαθε αυτό το ατύχημα? Ας αναλύσουμε λοιπόν μερικές από τις θεωρίες μας.

1. Απλά ένας τραυματισμός:

Μια ιδέα είναι ότι ο Zoro απλά τραυματίστηκε πάνω στις εκπαιδευτικές μάχες με τον Mihawk. Ξέρουμε πολύ καλά την δεξιοτεχνία που έχει ο Mihawk στο σπαθί και είναι άκρως λογικό να τον τραυμάτισε μετά από όλη αυτή την σκληρή προπόνηση που θα είχαν κάνει. Είναι όντως αυτή όμως η εξήγηση? Ένας τραυματισμός σε μάχη έναν προς έναν? Δεν νομίζουμε ο Eiichiro Oda να έδωσε μία τόσο βαρετή ιστορία πάνω στο σημάδι του Zoro.

zoro30

2. Οι ξιφομάχοι εκπαιδεύονται με τέτοιον τρόπο:

Όπως έχουμε παρατηρήσει στο One Piece, πολλοί είναι οι ξιφομάχοι οι οποίοι έχουν σημάδια στο πρόσωπό τους. Πάρτε παράδειγμα τον Silver Rayleigh ο οποίος έχει παρόμοιο σημάδι στο δεξί του μάτι. Αντίστοιχα ο Αdmiral Isshou ο οποίος είναι ένας από τους πιο δυνατούς άντρες του ναυτικού με σημαδεμένα μάτια (τυφλός στην συγκεκριμένη περίπτωση). Τι σημαίνει αυτό? Είναι πολύ πιθανόν οι σπουδαίοι ξιφομάχοι να θυσιάζουν μερική από την όρασή τους, προκειμένου να αυξάνουν άλλες αισθήσεις τους. Οι ξιφομάχοι πρέπει να χρησιμοποιούν το Kenbunshoku Haki στο μέγιστο επίπεδο ώστε να διαισθάνονται τα πάντα γύρω τους. Έτσι είναι λογικό να είναι ένα μέρος της εκπαίδευσής τους. Θυσιάζουν μέρος της όρασής τους, για να «ξεκλειδώνουν» άλλου είδους ικανότητες.

1318998-silvers_rayleigh

3. Ένας κρυμμένος δαίμονας?:

Έχουμε δει στο παρελθόν τον Zoro να χρησιμοποιεί μια τεχνική με δαιμονικό πνεύμα που την ονομάζει Ashura. Η μορφή αυτή εμφανίζεται γύρω του και επιτίθεται έντονα. Αυτή η επίθεση ίσως προέρχεται εσωτερικά του, εκδηλώνοντας το πνεύμα που κρύβει μέσα του ο Zoro δίνοντας δύναμη στις επιθέσεις του και στις τεχνικές του. Τι σχέση έχει αυτό με το σημάδι στο μάτι του? Τι αν αυτός είναι ένας τρόπος, ώστε να σφραγίσει αυτήν την ενέργεια εσωτερικά του! Όταν θα την ανοίγει στις σωστές στιγμές, η δύναμη θα απελευθερώνεται και τότε θα γίνεται πραγματικά ακαταμάχητος. Έτσι η τεχνική Ashura θα φτάσει στην τελική-ολοκληρωμένη μορφή της.

bc99000d08580e8b1daef24ee37d66d1

4. Ελέγχοντας τους δαίμονες:

Μία περίπτωση είναι ο Zoro να κατέχει καταραμένο ξίφος. Τέτοια ξίφοι όπως όλοι ξέρουμε κρύβουν έναν δαίμονα μέσα τους, όπως και η τεχνική Ashura που προαναφέρθη. Προκειμένου να ελέγξει το ξίφος του, ο Zoro έπρεπε να είχε καλές σχέσεις με τους δαίμονες μέσα στο σπαθί του, στοχεύοντας ακόμα και στο να τους ελέγχει. Γι αυτό κράτησε τον δαίμονα μέσα του με σκοπό να γίνει δυνατότερος. Αυτή η θεωρία ίσως εξηγεί γιατί ο Zoro κοιμάται πολύ, διαλογίζεται αρκετά και πίνει sake. Όλοι αυτοί είναι τρόποι γι αυτόν ώστε να μένει ήρεμος και να ελέγχει τους δαίμονες μέσα του.

mc5d1r8

5. Η τιμή του?:

Όταν ο Zoro βρέθηκε μπροστά στον Mihawk, του ζήτησε να τον εκπαιδεύσει, έτσι ο Zoro έριξε την υπερηφάνεια του. Βρίσκεις αντιμέτωπο τον άνδρα που ορκίζεσαι να τον ξεπεράσεις, αφού είχες ηττηθεί, και συ τι κάνεις? Δεν τον προκαλείς σε μάχη? Αυτό απαιτεί να καταπιείς την τιμή σου! Έτσι μήπως πήγε τόσο «μακριά» ώστε να κόψει το ίδιο του το μάτι? Ίσως ήταν μια πράξη με την οποία έκανε πίσω την περιφάνεια του, με σκοπό να γίνει δυνατότερος. Θα ήταν ικανός να κάνει κάτι τέτοιο?  Να κόψει το ίδιο του το μάτι? Σκεφτείτε μόνο όλο τον πόνο που προσφέρθηκε στον Kuma να πάρει από τον Luffy και να τον υποστεί ο ίδιος. Ο άνθρωπος είναι πραγματικά «τέρας»

zoroblood

Πολλές θα μπορούσαν να είναι οι θεωρίες σχετικά με το μάτι του Zoro! Το σίγουρο όμως είναι ότι θα συνδέεται με μία δύναμη η οποία θα είναι ακόμα υπεράνω και από τον ίδιο. Σκεφτείτε μόνο όταν απελευθερώνει την μυστική αυτή δύναμη να ανοίγει και το κλειστό του μάτι!!!

hqdefault

Theory by An1medawn

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s