Top 10 Spring ’16 Anime

Καθώς η ανοιξιάτικη σεζόν μας τελείωσε, νομίζω πως είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνω ένα όμορφο top 10 των anime της σεζόν αυτής που μας πέρασε. Πολλά μου άρεσαν, πολλά δεν κατάλαβα γιατί ήταν τόσο αγαπητά στο κοινό, πολλά με έκαναν βαρεθώ (και το ήξερα) και πολλά με έκαναν να βαρεθώ (και δεν το περίμενα). Αυτή η λίστα περιλαμβάνει μόνο καινούρια anime που ξεκίνησαν τον Απρίλιο και όχι επόμενες σεζόν ή συνέχειες anime. Να ξέρετε ότι, αν και δεν είναι σκοπός μου να spoilάρω τα anime, θα πω ένα SPOILER ALERT! για να είμαστε οκ!

Πάμε να δούμε από το 10 μέχρι το 1, τα καλύτερα anime της σεζόν που μας πέρασε!

Σημείωση: Η αξιολόγηση και ταξινόμηση των anime είναι προσωπική, βάσει τις ατομικές μου προτιμήσεις και εμπειρία στα anime. No hate inteded, κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!

10 – Twin Star Exorcists (Sousei no Onmyouji)

Διαβάζοντας περιγραφές και σχόλια χρηστών από την πρώτη εβδομάδαsous1κυκλοφορίας του συγκεκριμένου, καταλαβαίνεις ότι μάλλον είναι promising. Τουλάχιστον σχόλια από άτομα που διάβαζαν το manga, έλεγαν ότι είναι καλύτερο ακόμα και από το Ao no Exorcist (σε καμία περίπτωση, βάσει των anime).

Σύντομη περιγραφή: Enmado Rokuro και Adashino Benio, ένας «απόκληρος» εξορκιστής και μία διάνοια, αντίστοιχα, λέγεται ότι είναι το πολύ δυνατό ζευγάρι των «Δίδυμων Εξορκιστών», που από την ένωση τους θα προκύψει/γεννηθεί ένας από τους δυνατότερους εξορκιστές, τον οποίο περιμένουν όλοι. Ο Rokuro προσπαθεί να συνέλθει από την τραγωδία που προκάλεσε (;) και η Benio προσπαθεί να κρατήσει την ολιγομίλητη, αυστηρή, διανοουμενίστικη, tsundero-προσωπικότητα της. Προσπαθώντας να λειτουργήσουν ως ζευγάρι, θα καταφέρουν να γίνουν πιο δυνατοί και ως Εξορκιστές.

Απλή πλοκή, θα έλεγε κανείς, πολυφορεμένη, ίσως. Μικρά παιδιά (να μου επιτραπεί το «πολύ μικρά ακόμα και για shounen anime»), με κακές επιλογές για φωνές, με πολλή φασαρία και ένταση και σχετικά άστοχη μουσική επένδυση και ηχητικά εφέ, κλισέ, μέτριο έως μηδαμινό animation, σίγουρα θα μπορούσε να μην ανήκει καν στο top 10 της σεζόν.

sous3

Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι το animation ήταν κακό (αν εξαιρέσεις κάποιες σκηνές στον κόσμο των Kagare), ο τρόπος του εξορκισμού ήταν αστείος (παλεύεις με τα τέρατα και όπως τα χτυπάς ένα αστέρι εμφανίζεται και έτσι εξορκίζονται) και η πλοκή δεν είχε κανένα twist, ήταν αναμενόμενη, καθόλου χιουμοριστική, καθόλου πρωτότυπη.

Γιατί λοιπόν είναι αυτό μέσα στη λίστα και όχι κάποιο άλλο, όπως το Joker Game για παράδειγμα (που δεν έχει μπει στη λίστα); Ήταν τόσα τα θετικά και τα υποστηρικτικά σχόλια των αναγνωστών του manga που πραγματικά ήταν κρίμα να μην πάρει έστω τη 10η θέση, από ευγένεια😉

9 – Kabaneri of the Iron Fortress (Kotetsujou no Kabaneri)

Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε ρίξει μια κατάρα που το Kabaneri είναι τόσο χαμηλά στη λίστα. Αυτό ήταν κάτι που ούτε εγώ περίμενα. Να ομολογήσω ότι όταν αποφάσισα να δω την συγκεκριμένη σειρά δεν είχα διαβάσει ούτε την περιγραφή, ούτε ήξερα από ποιο studio ήταν. Γενικώς, λόγω promo picture θέλησα να το τσεκάρω.

καβ1Σύντομη Περιγραφή: Οι άνθρωποι απειλούμενοι από τα Kabane, ανθρώπους-ζόμπι με ζωώδη ένστικτα, κλείνονται μέσα σε πόλεις-κάστρα (τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην ουσία), οι οποίες συνδέονται με σιδηροδρόμους. Μέλος ενός συρμού, ο Ikoma, κατασκευάζει ένα όπλο καταπολέμησης των Kabane. Σε μια επιδρομή των Kabane, ο Ikoma μολύνεται από τον ιό που έκανε τους ανθρώπους Kabane, αλλά καταφέρνει να επιβιώσει, ενώ γίνεται μισός άνθρωπος και μισός Kabane, Kabaneri. Μαζί με τους υπόλοιπους του «πληρώματος» του συρμού, προσπαθούν να επιβιώσουν από τις ορδές Kabane που επιτίθενται, προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο κάπου αλλού.

[ Note:This is a preview]  Για να συνεχίσετε την ανάγνωση του υπόλοιπου άρθρου επισκεφθείτε τον επόμενο σύνδεσμο.

Credits: KateDeathwish,GreekOtakuTeam

 

Advertisements

#16, #anime, #art, #manga, #spring, #top