Αν το Deathnote συνεχιζόνταν..

deathnote_s1v1

Αν βλέπετε και διαβάζετε anime και manga, ακόμη και αν δεν είστε τακτικός αναγνώστης σίγουρα θα γνωρίζετε το Deathnote. Το Deathnote είναι και θα παραμείνει το κορυφαίο anime και manga αντίστοιχα, το οποίο θα υπερέχει πάντα όλων των υπολοίπων. Χωρίς φυσικά να θέλω να είμαι απόλυτος, κάποιοι είναι σίγουρο ότι θα διαφωνήσουν, τοποθετώντας κάποιο άλλο ως το κορυφαίο στην λίστα τους. Δικαίωμά τους ήταν και θα είναι. Ο κάθε αναγνώστης όπως και  κάθε άνθρωπος έχει διάφορες προτιμήσεις, -διαφοροποιήσεις και κάτι που θεωρεί κάποιος καλό, ένας άλλος θα θεωρήσει κάτι άλλο καλύτερο.

Όπως και να χει όμως, όλα τα anime συνδέονται με τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Πρώτα φυσικά με τον χαρακτήρα του mangaka και έπειτα με τις μορφές των ανθρώπων. Βέβαια, ας αναφέρουμε ότι πολλές φορές κάποιος manga author, γράφει ένα manga χωρίς απαραίτητα να συνδέεται με την προσωπικότητά του. Με άλλα λόγια με τον χαρακτήρα του και με αυτό που θέλει να «περάσει» στους αναγνώστες.

Πίσω τώρα στο θέμα μας, ας κάνουμε μια σύντομη περιγραφή πάνω στο Deathnote. Φτιαγμένο από τον Tsugumi Ohba και σχεδιασμένο από τον Takeshi Obata, το κεντρικό θέμα του Deathnote είναι η Δικαιοσύνη. (Justice) Οι δύο κεντρικοί και «εσωτερικοί» ήρωες  είναι ο μαθητής Light Yagami ο οποίος έχει «βαρεθεί» το Ιαπωνικό σύστημα Δικαιοσύνης. Έτσι μια μέρα τυχαία βρίσκει ένα μαύρο τετράδιο, το λεγόμενο σημείωμα του θανάτου, ή αλλιώς Deathnote. Αυτό το τετράδιο λοιπόν, έχει την ικανότητα να σκοτώνει όποιου το όνομα γράφει κανείς σε αυτό, γνωρίζοντας και το πρόσωπό του. Ο Light αφού αρχίζει και καταλαβαίνει την απεριόριστη δύναμη που έχει, ψάχνοντας το ξεκινάει και «διαγράφει» γράφοντάς το όνομα όποιου παραβιάζει την Δικαιοσύνη. O Light  έτσι αργότερα καταλήγει να είναι ένας δολοφόνος ο οποίος θέλει να κυβερνήσει σαν κάποιος Θεός, υπερασπίζοντας την Δικαιοσύνη και αφαιρώντας την ζωή από όλους όσους θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν. Οι άνθρωποι στην συνέχεια αρχίζουν να τον φοβούνται γνωρίζοντάς τον ως Kira και αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν για να προστατευτούν είναι να καλύπτουν τα ονόματά τους.

Ο χαρακτήρας ο οποίος εμφανίζεται για να τον αντικρούσει και να υπερασπιστεί την Δικαιοσύνη και τους ανθρώπους είναι ο L. Ο Lείναι ο καλύτερος ντετέκτιβ ο οποίος δουλεύει περισσότερο μόνος του παρά με τις αρχές και του οποίου το όνομα δεν γνωρίζει κανείς. Έτσι ο αρχίζει να κυνηγάει και να ψάχνει τον Kira και έχοντας το πλεονέκτημα να μην γνωρίζει κανείς το όνομά του είναι σε θέση να προκαλέσει τον Kira. Έτσι οι δύο αυτοί κεντρικοί χαρακτήρες του Deathnote αρχίζουν να κυνηγάνε ο ένας τον άλλον, θέλοντας και οι δύο να υπερασπιστούν το όνομα της Δικαιοσύνης.

Βλέποντας κάποιος αυτό το anime, σίγουρα θα αναρωτηθεί για πολλά πράγματα. Ας σημειώσουμε επίσης ότι για να κατανοηθεί πλήρως το συγκεκριμένο anime, χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή και παρατήρηση σε κάθε στοιχείο. Για να ειδωθούν και να κατανοηθούν όλα τα στοιχεία που δείχνει (και πολλά άλλα τα οποία είναι «κρυμμένα») πρέπει ο αναγνώστης να το δει αρκετές φορές και να κοιτάζει μόνος του …εκεί που πρέπει να κοιτάζει. Αν κάποιος δεν ψάξει και δεν αναλύσει αρκετά αυτό το anime, όσες φορές και αν το δει, πάντα θα είναι κάτι που δεν έχει προσέξει.

deathnote_relight1

Έχοντας τριανταεφτά(37) επεισόδια το Deathnote έχει ένα τέλος. Το ίδιο και το manga. Ας πούμε επίσης ότι στο manga, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που στο anime δεν θα δείτε. Εδώ λοιπόν, κάποιος το manga θα πρέπει να το διαβάσει αν επιθυμεί να ερευνήσει όλο το Deathnote. Το anime έτσι τελειώνει στο τριακοστό έβδομο(37) επεισόδιο όπου φυσικά σε αυτό το σημείο σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την εμφάνιση οποιουδήποτε spoiler. Τα επεισόδιά του μάλλον θεωρούνται λίγα, και παρά αυτά βλέπουμε το Deathnote ολοκληρωμένο.

To τέλος του Deathnote όπως καταλαβαίνετε αφήνει τον αναγνώστη με αρκετά έως πολλά ερωτήματα. Με λίγα λόγια το τέλος του παραπέμπει σε κάποια συνέχεια. Χωρίς φυσικά να την δείχνει. Έτσι, από όσους το έχουνε δει και το έχουνε καταλάβει, μερικοί φαντάζονται κάποια συνέχεια συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία, ενώ κάποιοι άλλοι μια διαφορετική. Όπως βλέπουμε ακόμη και εδώ, παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και η αντίληψη των ανθρώπων.

rules_xxiii

Όντας ο γράφων ένας από τους ανθρώπους που θα ήθελε πολύ να δει μια συνέχεια, ή απλά να συνεχιστεί το συγκεκριμένο manga, ο ίδιος σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να φτιάξει μια unofficial  συνέχεια σχετικά με το συγκεκριμένο anime, βάζοντας την δική του οπτική γωνία..

Σας επισυνάπτω έναν φάκελο (Θα χρειαστεί και αποσυμπίεση,unzip) στον οποίο θα δείτε, μερικές εικόνες-σελίδες, οι οποίες είναι μια unofficial συνέχεια από το deathnote. Ο φάκελος αυτός και τα περιεχόμενά του δεν έχουνε αναρτηθεί ξανά, διότι δεν είχα τον κατάλληλο χρόνο να το συνεχίσω. Για όσους έχουνε μπει σε αυτήν την διαδικασία έστω και μια φορά μην ανησυχείτε, θα καταλάβουν αμέσως. Η διανομή του φακέλου ή αλλιώς οποιοσδήποτε τυχόν διαμοιρασμός χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου δεν επιτρέπεται.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αυτών των σελίδων είναι το Mangastudio, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε με μια απλή αναζήτηση. Επίσης να σημειώσω εδώ, ότι ο αριθμός των σελίδων δεν είναι ολοκληρωμένος. Είναι ένα απλό sample. Πριν, ξεκινήσετε να βλέπετε τις εικόνες, διαβάστε το word αρχείο στο οποίο θα δείτε το story το οποίο πρόκειται να διαβάσετε. Οι εικόνες φυσικά διαβάζονται με την σειρά. Η ανάρτηση αυτή γίνεται για να δοθεί περισσότερο ως ιδέα.

Οτιδήποτε θα θέλατε να σχολιάσετε το οποίο είναι υπέρ του παραπάνω plot η κατά αντίστοιχα ή σχετίζεται γενικότερα με το Deathnote, θα είμαστε εδώ για να το δούμε..

 

 

 

 

Advertisements

#anime, #desu, #jump, #justice, #law, #manga, #noto, #obata, #ohba, #shonen, #shueisha, #takeshi, #tsugumi, #weekly