Νέο Berserk 2016!!!

maxresdefault (1)

Οι λάτρεις του σπουδαίου anime Berserk έχουν ένα παραπάνω λόγο να χαίρονται, καθώς έχει ανακοινωθεί η προβολή νέων επεισοδίων που αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα (Ιούνιος).

Για όσους δεν έχουν δει το Berserk, να πούμε πως πρόκειται για ένα αρκετά παλιό anime με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται το 1997 και να ακολουθούν άλλα 24 επεισόδια. Το Berserk, λοιπόν, με πρωταγωνιστή τον ισχυρό ξιφομάχο Guts, διαθέτει χαρακτηριστικά βίας, ερωτικών περιπτύξεων, και προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα καλού – κακού αλλά και να κατανοήσει τις πράξεις – ενέργειες που γίνονται στο όνομα της φίλιας η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη σχέση του ξιφομάχου Guts με τον αρχηγό του και ηγέτη Griffith.

Ακολούθησε το Golden Age trilogy[2012,2013,2014] του Berserk, μια τριλογία ταινιών του anime με τους ίδιους χαρακτήρες.

maxresdefault

Το Berserk [2016],  αν και χρονολογικά παλιό anime, έχει τεράστια απήχηση και αναμένουμε πώς και πώς τα νέα επεισόδια. Η πλοκή κινείται γύρω από τον γνωστό και ως μαύρο ξιφομάχο, Guts, ο οποίος αναζητά καταφύγιο από τις δαιμονικές δυνάμεις που εκδιώκουν εκείνον και τη γυναίκα του, αλλά και εκδίκηση ενάντια στον άνθρωπο. Με όπλο την τιτάνια δύναμή του, την ικανότητα και το σπαθί του καλείται να παλέψει ενάντια στη μοίρα, αλλά εξαιτίας της οργής που τον καταλαμβάνει, το αποτέλεσμα είναι να χάσει την ανθρωπιά του. Το Berserk είναι μια σκοτεινή και μελαγχολική ιστορία με απίστευτες μάχες και με φόντο την δυσοίωνη μοίρα του ανθρώπου, κάτι ανάλογο που παρατηρείται και στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ.

Εσείς οι ανυπόμονοι, που δεν μπορείτε να περιμένετε την προβολή του καινούργιου Berserk στην ιαπωνική τηλεόραση, πάρτε μια γεύση στα τρέιλερ των νέων επεισοδίων που ακολουθούν :  https://www.youtube.com/watch?v=jbJsTj4BeZ0

και https://www.youtube.com/watch?v=wNxU5IpKpM0

Αναμένουμε λοιπόν…

Advertisements