Πρόκειται να πεθάνει ο Shanks;

0d3053692633195eb442212cc58b1e94-d586r2x

Για να είμαστε ρεαλιστές, ο θάνατος ενός ακόμη χαρακτήρα είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει την πλοκή του One Piece. Δυστυχώς, πιστεύω ότι υπάρχουν ήδη δύο υποψήφια θύματα: πρώτος στην λίστα είναι ο Sabbo. O Sabbo γιατί; Λοιπόν, ας κάνουμε μια αναδρομή στο Dressrosa Arc. Εκεί, εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Ace, αδερφός του Luffy. Καθαρίζει κάποιους από τους εχθρούς των Mugiwara ανοίγοντάς τους το δρόμο, και εν τέλει αφού πιάνει μια κουβεντούλα με το πλήρωμα και σχολιάζει την συμπεριφορά του μικρού του αδερφού, αφήνει στον Luffy την vivre card του και εξαφανίζεται. Λίγα chapters αργότερα, τον βλέπουμε να πολεμά με τον Blackbeard, και την μοίρα του την ξέρουμε όλοι.

Πολύ αργότερα, στο Dressrosa Arc, εμφανίζεται από τους «νεκρούς» ο άλλος αδερφός του Luffy, o Sabbo. Και αυτός, όπως ο Ace, καθαρίζει έναν σημαντικό εχθρό του αδερφού του, τον Jesus Barges, που είναι ένας εκ του πληρώματος του Blackbeard. Στη συνέχεια, πιάνει μια κουβεντούλα με το πλήρωμα του Luffy ενώ αυτός κοιμάται, αφήνει μια vivre card του και εξαφανίζεται. Στο αμέσως επόμενο Arc, οι εφημερίδες γράφουν ότι το Baltigo, το αρχηγείο του επαναστατικού στρατού, είναι πλέον ερείπια. Μην ξεχνάμε ότι εκεί βρισκόταν και ο Sabbo. Στο σημείο αυτό είναι που λέμε: «βρείτε τις διαφορές».

Αυτή η εμφανής ομοιότητα είναι τυχαία ή απλά ο Oda προοικονομεί τον θάνατο και του άλλου αδερφού;

Από την άλλη, δεύτερος στην λίστα είναι ο Shanks. Γνωρίζουμε ότι έχει μια διαμάχη με τον Blackbeard που κρατάει αρκετά χρόνια. Επίσης, ο BB στον Marinford Arc, είχε κάνει νύξη ότι δεν είναι έτοιμος να τον πολεμήσει ακόμη, αλλά θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Συνεπώς, και επειδή ο Oda δεν αφήνει τίποτε στο κενό, αυτό μάλλον θα γίνει πραγματικότητα.

Κάτι που με απασχολεί αρκετά αναφορικά με την πρώτη μάχη Shanks – BB είναι το εξής ερώτημα: «Για ποιο λόγο συγκρούστηκαν μεταξύ τους αυτοί οι δύο;» Σε επόμενη φάση, θα προσπαθήσω να εξάγω τα συμπεράσματά μου σχετικά με το ερωτηματικό που τίθεται εδώ. Μέχρι τότε, όποιος έχει κάποια ιδέα – και θέλει, μπορεί να τη μοιραστεί μαζί μας!

Advertisements