Blackbeard’s Power (Part 2 Theory by An1medawn)

Akagami vs Blackbeard theory
Συνεχίζουμε αποφασιστικά στο Part 2, σχετικά με τις δυνάμεις των Shanks και Blackbeard. O Shanks είναι απαραίτητος για την διαχείριση των ερωτηματικών που προκύπτουν σχετικά με τον Blackbeard, καθώς γνωρίζουμε για την πρώιμη μάχη τους και την ουλή που του άφησε. Επίσης, πλέον έχουμε στοιχεία που προέκυψαν από τα τελευταία chapters του manga και μάλλον μας μπερδεύουν ακόμη περισσότερο, παρά καθαρίζουν το τοπίο γύρω από τους δύο Yonkou.
Ας πάμε στη μάχη Shanks vs Blackbeard. Τα μοναδικά στοιχεία που διατίθενται, είναι: α) το Yami Yami no mi ήταν ήδη στην κατοχή του BB, και β) Η ουλή στο αριστερό μάτι του Shanks. Όπως είπαμε και στο part 1, ο Shanks πρέπει να είναι DF user, καθώς ο BB φαίνεται ότι μειονεκτεί σε -σώμα με σώμα- μάχη. Έχουμε όμως περισσότερα στοιχεία που τεκμηριώνουν την άποψη αυτή.

Γνωρίζουμε από πολύ νωρίς, ότι Shanks και Mihawk βρέθηκαν πολλές φορές σε μεταξύ τους μάχη. Ο πρώτος είναι Yonkou και ο δεύτερος Shichibukai, με τον τίτλο του καλύτερου ξιφομάχου στον κόσμο. Πιθανώς, ο Shanks είναι ένας δεινός ξιφομάχος (μπορεί να υστερεί σε skills από τον Mihawk, αλλά χρησιμοποιεί το δυνατό του σημείο, που είναι το haki!), αλλά φαίνεται ότι μάλλον δεν είναι αυτό το “μυστικό του όπλο”. Αναφέρθηκα στις συγκρούσεις με τον Mihawk, καθώς εδώ είναι μάχη κοντινής αποστάσεως, και φαίνεται ότι από τη στιγμή που ο Shanks έφευγε ανέπαφος μετά τη σύγκρουσή του με αυτόν, σημαίνει ότι δεν έχει κενά στην κοντινή μάχη. (Η κάλυψη των κενών είναι από τα σημαντικότερα σημεία στην ξιφασκία).

Επιστρέφουμε στην σύγκρουσή του με τον Blackbeard. Μάλλον εδώ καλύψαμε το θέμα της “κοντινής” μάχης με το συμπέρασμα να κλείνει στο γεγονός ότι ο Shanks είναι αδύνατον να τραυματιστεί από τον BB, εάν αυτός δεν έχει κάτι ιδιαίτερο ώστε να τον αιφνιδιάσει. Την άποψη αυτή, ενισχύει η κοινή γνώμη, που θέλει τον Shanks ισχυρότερο χρήστη Haki στον κόσμο του One Piece. Αν, όντως, είναι ο ισχυρότερος, πώς είναι δυνατόν να του προκλήθηκε έστω και η παραμικρή ζημιά από έναν “αδύναμο” σαν τον Teach; Σε μια μάχη, θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει το σημείο που θα δεχτεί την επίθεση με busoshoku haki και να την αποκρούσει. Επίσης, σταμάτησε πριν τον Πόλεμο των Καλυτέρων, τον Yonkou Kaidou. Στα τελευταία chapters του OP μαθαίνουμε ότι ο Kaidou είναι όχι μόνον αήττητος στην μάχη -σώμα με σώμα-, αλλά είναι το ισχυρότερο πλάσμα που υπάρχει. Πώς ο Shanks κατάφερε να περιορίσει τον Kaidou στον Νέο Κόσμο και έπειτα να προλάβει να πάει στο Marinford και να σταματήσει τον πόλεμο; Εδώ είναι που στέκει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού η πιθανότητα του ισχυρότερου haki και αφετέρου το DF του χρόνου.

Στην μονομαχία του με τον BB, απορρίπτω λοιπόν, την πιθανότητα του πολύ καλού haki από πλευράς BB, καθώς θα το είχε χρησιμοποιήσει για να σταματήσει και τις επιθέσεις του Ace. Επειδή το Yami Yami DF, του δίνει τις δυνατότητες του busoshokou, πολύ πιθανό είναι να μην έχει δουλέψει καθόλου το haki του. Αλλά και πάλι, πώς είναι δυνατόν να αντισταθεί στις επιθέσεις του Shanks; Εδώ είναι που μπαίνει στο προσκήνιο η θεωρία για το πρώτο DF του Blackbeard, το οποίο είναι τύπου Mythical Zoan, Cerberus!

Modified zombie Cerberus from Thriller Bark Arc

    Ίσως ο Oda στο Thriller Bark Arc μας προϊδεάζει για το DF του BB, όπως το έχει κάνει πολλάκις για κάποια από τα χαρακτηριστικά σημαντικών προσώπων ή γεγονότων του OP. Tο πρώτο και σημαντικότερο τεκμήριο, αποτελεί η πειρατική σημαία των Blackbeard Pirates. Από την πείρα μας, φαίνεται ότι η σημαία ενός πειρατικού πλοίου συνδέεται άμεσα με ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του καπετάνιου του.
Παραδείγματος χάριν, η σημαία των Mugiwara έχει μια νεκροκεφαλή με το πολύτιμο ψάθινο καπέλο του Luffy. Αντιστοίχως, οι Whitebeard Pirates, έχουν μια νεκροκεφαλή με ένα μεγάλο λευκό μουστάκι, καθώς με αυτό το χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και παγκοσμίως γνωστός ο Edward Newgate. Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό να αποδεχτούμε ότι και η πειρατική σημαία του Blackbeard, αντιπροσωπεύει κάποιο σημαντικό χαρακτηριστικό του. Γιατί άλλωστε αυτός να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα; Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, το χαρακτηριστικό αυτό, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια σημαία με τρία κεφάλια, των οποίων τα μάτια δεν είναι καν ανθρώπινα. Δίχως καμία αμφισβήτηση, μας παραπέμπει σε μυθικό τέρας της ελληνικής μυθολογίας, και δη, του Κέρβερου!
Ακόμη ένα στοιχείο, είναι αυτό που δίνει ο Marco the Phoenix, 1st commader των Shirohige Pirates. Διαπιστώνει ότι η δομή/κατασκευή του σώματος του BB είναι τελείως διαφορετική από των υπόλοιπων ανθρώπων. Έναν ακόμη υπαινιγμό, είχε κάνει πολύ νωρίτερα όταν συναντά για πρώτη φορά τον Luffy, λέγοντας ότι δεν είναι είναι ένας άνθρωπος, αλλά περισσότεροι. Τί εννοούσε με αυτό; Πολύ πιθανό είναι ότι από τη στιγμή που τα πάει καλά με τον Shanks, να του έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι από αυτά που αντίκρισε στην μεταξύ του σύγκρουση με τον BB. Άλλωστε φαίνεται να του προτείνει πολλές φορές να μπει στο πλήρωμά του και να εγκαταλείψει τον Whitebeard.
Την συμβατότητα της θεωρίας του DF Cerberus, ενισχύει ακόμη περισσότερο η απόκτηση του Gura Gura no mi από τον Whitebeard, καθώς ένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι χρήστης περισσότερων του ενός DF ταυτόχρονα. Έχουμε λοιπόν, τρία DFs στην κατοχή του BΒ:
  1. Mythical Zoan, Cerberus, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του την κατοχή τριών DFs (μεταξύ άλλων),
  2. Paramecia, Gura Gura no Mi, το DF που πήρε από τον Whitebeard, και
  3. Logia, Yami Yami no Mi
Εν τέλει, ακόμη και αν το Υami Υami no Mi είναι το μοναδικό Logia που δεν επιτρέπει στον χρήστη να κάνει άυλο το σώμα του, μπορεί και αφαιρεί τις δυνάμεις από όλα τα υπόλοιπα DFs και όχι μόνο. Εδώ, υπάρχει όμως ένα εμφανές κενό στην άμυνά του, καθώς ακόμη και χωρίς τις δυνάμεις των αντίπαλων φρούτων, κάποιος με την κατάλληλη σωματική διάπλαση και πολεμικά skills είναι δυνατόν να τον κατανικήσει. Το κενό αυτό, έρχεται να καλύψει το Mythical Zoan του Κέρβερου, καθώς σαν zoan type, προσφέρει στον χρήστη σημαντική σωματική υπεροχή εναντίων του αντιπάλου του. Τα τρία DFs που έχει λοιπόν, ο Blackbeard, του δίνουν απεριόριστες δυνατότητες σε μία μάχη και τον καθιστούν πρακτικά ανίκητο!

Τέλος με τους δύο Yonkou, Shanks & Blackbeard. Επανερχόμαστε με άλλους χαρακτήρες ή ό,τι άλλο προκύψει αναφορικά με αυτούς τους δύο. Arigatou mina-san, και… σχολιάστε ελεύθερα!

Advertisements

#theory