Shanks’ Power (Part 1 Theory by An1medawn)

Shanks
Γράφει ο George Brn

Ποιες είναι οι πραγματικές δυνάμεις των δύο αυτών Yonkou; Είναι ένα ερώτημα κοινό μεταξύ των φαν του One Piece. Και γιατί επιλέξαμε αυτούς τους δύο συγκεκριμένα; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι συνδέονται αποφασιστικά με τη μοίρα του Monkey D. Luffy. Είναι αυτοί που με τις ενέργειές τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ώθησαν τον αγαπημένο μας χαρακτήρα να ονειρευτεί το μέλλον του σαν Pirate King ή να λάβει σημαντικές και ανόητες αποφάσεις (διάρρηξη του Impel Down, επίθεση στην Marinford – συμμετοχή στον “πόλεμο των καλυτέρων” κλπ κλπ) και να γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ας ξεκινήσουμε με τη σειρά. Βλέπουμε από τα πρώτα κιόλας τεύχη του One Piece manga, να εμφανίζεται ο Akagami no Shanks σε backstory, και φαίνεται ότι ήταν αυτός ο παράγοντας που οδήγησε τον Luffy να ονειρευτεί μια ζωή στη θάλασσα ως πειρατής. Ας αναλύσουμε τα στοιχεία που ο Oda μας δίνει:
  • Ο Shanks είναι ένας άνθρωπος με στοιχεία Yonkou. Αυτό διακρίνεται από το γεγονός ότι δεν αντέδρασε σε μια ληστρική επίθεση, τουναντίον, παρέμεινε ψύχραιμος μέχρι να λήξει το ζήτημα. Αυτό έκανε και ο Luffy όταν πρωτοσυνάντησε τον Bellamy the Hyena στην Mock Town (κάθισε να τις φάει μαζί με τον Zoro, επειδή δεν άξιζε ούτε ν’ ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο. Εν ολίγοις, δείχνει ανωτερότητα).
  • Τον σέβεται το πλήρωμά του. Ένα πλήρωμα που δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στον πρόσωπο του καπετάνιου του, είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
  • Εμφανισιακά, στα πρώτα σχέδια δεν δείχνει και τόσο εντυπωσιακός. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα, είναι δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά: α) Το καπέλο του (που μαθαίνουμε ότι είναι του τέως Pirate King, Gol D. Roger, και β) Τρεις χαρακιές στο αριστερό του μάτι.

Πολύ αργότερα, λίγο πριν το Marinford Arc, μαθαίνουμε ότι οι χαρακιές προκλήθηκαν από τον Blackbeard.

Αυτό, την πρώτη στιγμή ίσως να μην μας είπε πολλά, όμως μετά την εμφάνιση του Marshall D. Teach στο προσκήνιο ως Blackbeard είναι ένα αρκετά σημαντικό γεγονός. Η μάχη του Shanks εναντίων του Blackbeard. Δεν μπορούμε να μιλάμε μετά βεβαιότητας, κάνουμε απλά εικασίες.
Ο Shanks πήγε να προκαλέσει τον μέχρι τότε δυνατότερο άνθρωπο στον κόσμο Shirohige, με μοναδικό σκοπό να ανακαλέσει στο πλοίο του Moby Dick τον 2nd division commander, Hiken no Ace, ο οποίος βρισκόταν προς αναζήτηση του Blackbeard με στόχο να αποδώσει δικαιοσύνη για το έγκλημα φόνου που διέπραξε ως πρώην μέλος των πειρατών του Edward Newgate. Ο Shanks φαίνεται ξεκάθαρα ότι φοβάται για την ζωή του Ace, και τονίζει εμμέσως ότι ο Kurohige είναι επικίνδυνος. Ως άλλοθι χρησιμοποιεί την ουλή που έχει στο αριστερό μάτι, για την οποία την ευθύνη φέρει ο Blackbeard.
Από την άλλη έχουμε τον Shanks, που δείχνει τα skills του με το clash του Conqueror’s haki πάνω στο Moby Dick εναντίων του haki του Shirohige. Μια άλλη σημαντική σκηνή για την μερική κάλυψη του κενού που έχουμε όσον αφορά τις δυνάμεις του, είναι η επέμβασή του στον Πόλεμο των Καλυτέρων, στο Marinford. Εκεί, εμφανίζεται πραγματικά από το πουθενά, και σταματά την επίθεση μάγμα του τότε Admiral και αργότερα Fleet Admiral, Akainu.

Ace vs Blackbeard
Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν: ποια είναι η πραγματική δύναμη του Shanks; Ας ξεκινήσουμε από τα πρώτα στοιχεία που συλλέξαμε. Αρχικά έχουμε την ουλή στο αριστερό του μάτι, που προκλήθηκε από τη μάχη με τον Marshall D Teach. Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να είναι devil fruit user. Την άποψή μου στηρίζω στο γεγονός, ότι απ’ ό,τι είδαμε μέχρι τώρα, ο Blackbeard δεν είναι καλός στις μάχες σώμα με σώμα. Στην φωτογραφία φαίνεται πόση ζημιά του έχει προκαλέσει η επίθεση του Ace, παρά την μεγάλη ανθεκτικότητα που του παρέχει το Yami Yami no mi DF. Ακόμη περισσότερο άλλοθι για το σκεπτικό μου, δίνει η μικρή μάχη του Teach με τον Luffy στο Impel Down. Ο αδύναμος Luffy έκανε τον Teach να πέσει στο πάτωμα από τον πόνο. Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι πολύ απίθανο να κατάφερε να προκαλέσει την ουλή στον Shanks μόνο με -σώμα με σώμα- μάχη και ακόμη χειρότερα να του προκαλέσει τέτοιου μεγέθους ανησυχία. Αυτό που θέλω να καταλήξω, είναι ότι ο Teach έχοντας στην κατοχή του το Yami Yami no mi, δυσκόλεψε τον Shanks. Και πώς αυτό, αφού δεν επηρεάζει η δύναμή του, τους μη έχοντες DF; Μάλλον τελικά ο Shanks είναι DF user και μπροστά στο “black hole” του Yami Yami no mi, πιάστηκε απροετοίμαστος (όπως ο Ace και ο Luffy αργότερα).
Έχοντας λοιπόν “τη σταθερά” ότι ο Shanks είναι DF user, συνεχίζουμε την υπόθεσή μας για το είδος της δύναμης που κατέχει. Παίρνουμε το αμέσως επόμενο στοιχείο, που είναι η σύγκρουσή του με τον Yonkou Kaidou, λίγο πριν τον Πόλεμο των Καλυτέρων. Σταματά τον Kaidou που κατευθυνόταν στο Marinford με σκοπό να πολεμήσει τον Shirohige και μέσα σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα όχι μόνο πρόλαβε να φτάσει ο ίδιος εκεί, αλλά να εμφανιστεί από το πουθενά, χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί, και να σταματήσει τη φονική επίθεση του Admiral Sakazuki. Η μόνη δύναμη που χωράει εδώ είναι ο χρόνος. Αυτά, είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνο όταν ελέγχεις τον χρόνο, άρα ο τύπος DF που προτείνω, είναι Paramecia του χρόνου. Οι χρήστες paramecia (ως πλειοψηφία) υστερούν σωματικά έναντι των δύο άλλων, επομένως αυτοί είναι που πρέπει να εξασκήσουν περισσότερο απ’ όλους το haki τους.

Συνεχίζουμε στο part 2 με Shanks & Blackbeard. Keep in touch!

Advertisements